Bedrijfsleven

Bemacs coacht teams binnen het bedrijfsleven. Organisatie veranderingen gaan vaak gepaard met de opmerkingen: cultuur verandering, mensen moeten veranderen. Bemacs gelooft er niet in dat mensen veranderen. De omgeving waarin men acteert verandert en het is de keus hoe je daar als individu mee omgaat. Op het moment dat je uitgaat van de krachten en de voorkeuren van je mensen, dan is men mentaal beter opgewassen tegen de veranderende omgeving.

Programma Bemacs  
In de voorbereiding van de Nederlandse Olympische Ploeg voor de Olympische Spelen van Athene 2004 heeft zich iets bijzonders afgespeeld. In een aantal workshops zijn atleten en coaches bij elkaar gekomen om van elkaar te leren. Doel was om op de spelen optimaal te presteren en mentaal voorbereid te zijn op de (nieuwe) hectische omgeving van de Olympische spelen.

Geïnspireerd door dit programma en gebruik makend van onderdelen uit het programma heeft Bemacs een vertaalslag gemaakt waardoor de verschillende programma onderdelen ingezet kunnen worden bij teamtrainingen. De onderdelen dragen bij tot het creëren van de ideale prestatieomgening.

  Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Koers zetten. Zonder koers is iedere wind de juiste
2. Reisgenoten. Met wie ga ik deze bijzondere reis maken.
3. Tegenslag. Daar waar je struikelt, ligt de schat begraven
4. De wedstrijd. Flow de optimale ervaring
5. Terugkeer van de Held. Ervaring is niet wat je overkomt, het is wat je doet met wat je overkomt.

 

webdesign: onislochem.nl