Sportwereld

Bemacs begeleid sportteams en individuele sporters. De begeleiding richt zich op het bewsutzijn van de sporter en de coach. Ben je je bewust van je talenten en voorkeuren. Als team is het belangrijk dat je inzicht hebt hoe een ieder in elkaar steekt. Waarom gedraagt iemand zich zoals hij/zij zich gedraagt. De Jung Type Index (JTI) is een methodiek die inzicht geeft waar jij je energie vandaan haalt, hoe je dingen waarneemt, hoe je beslissingen neemt en hoe je interactie is met je omgeving. De metodiek leert je de verschillen en overeenkomsten tussen jezelf en je medespelers zien zowel communicatief als mentaal, en tevens leer je de kracht en de valkuil van je eigen type en die van je medespelers kennen.  Voor jeugdteams kan de Young Talent Development  Indicator YTDI worden ingezet. Dit is de jeugd versie van de typologiën leer van Jung. De vragenlijsten van de YTDI zijn gericht op de belevingswereld van de verschillende leeftijdscategoriën.
Het mooie van deze methodiek is dat ook de fysieke component in beeld komt. Je leert ook de motoriek van iemand kennen. Bijvoorbeeld een spits met een grove motoriek is perfect inzetbaar op de rand zestien meter om de bal vast te houden en te kaatsen, maar verwacht geen snelle rotaties in de korte ruimte. Met deze en meer inzichten kun je als trainer/coach beter inspelen op de voorkeuren van je individuele spelers en de krachten ven de verschillende spelers optimaal benutten.
Daarnaast maakt Bemacs gebruik van de  video analyse software van Sportstec, een organisatie die in Amerika marktleider is op het gebied van video anlyse. Gamebreaker Plus V8 is analyse software wat gebruikt wordt bij verschillende BVO,s en een groot aantal Hoofdklasse Hockey verenigingen. Bemacs gelooft in de kracht van video analyse. Er is geen objectievere waarnemer dan de video. Deze tool moet niet alleen beschikbaar zijn voor profesionele clubs, maar moet ook toegankelijk zijn voor de breedte sport.   

YTDI

Young Talent Development Indicator. Jongeren en typolgie leer van Carl Jung..

> Meer
Jung Type Index

De typologie van Carl Jung basis van JTI.

> Meer

webdesign: onislochem.nl